Keleti rangadóval kezd a Tigers, majd újoncot fogad

Hét összecsapás vár a szabolcsiakra a Hungarian Football League (HFL) alapszakaszában.

Elkezdhetnek tervezni a Tigrisek szurkolói és az amerikaifutball szerelmesei, ugyanis elkészült az együttes versenynaptára. Ráadásul nem is akármilyen meccsel kezdődik az idény, hiszen a Miskolc Steelers otthonába látogat a Nyíregyháza játékosai március 25-én. Aki pedig ismeri a két klubot, az jól tudja, hogy a két alakulat mindig egy parázs csatát vív egymással. Emellett a Tigers régi-új elkapójára, Troy Rice-ra is különleges összecsapás vár, mivel volt csapata ellen léphet pályára.

Viszont a szurkolóknak nem kell sokat várni az első hazai mérkőzésre sem, mivel két hét múlva, április 7-én buzdíthatják kedvenceiket a holtszezonban beerősítő újonc Fehérvár Enthroners-zel szemben. A Tigriseknek még három hazai bajnokija lesz a HFL alapszakaszában: április 28-án a szintén újonc Budapest Eagles látogat Nyíregyházára, majd május 20-án a hatszoros magyar bajnok Budapest Wolves-zal is összemérik erejüket a hazai közönség előtt, június 3-án pedig a Dunaújváros Gorillaz is bemerészkedik a szabolcsi dzsungelbe. A mérkőzések helyszínéről majd később tájékoztatja a klub a szurkolókat.

„A sorsolásunk szerintem cseppet sem jobb vagy rosszabb a többi csapaténál” – fejtette ki véleményét dr. Szépe József, a csapat megbízott sportigazgatója. – „Nagyon örülünk annak, hogy négy hazai mérkőzést játszhatunk, nagyon szeretnénk jól szerepelni visszatérésünk évében a HFL-ben és reméljük, hogy ebben a hazai közönség bíztatása is segíteni fog bennünket. A nyitómeccs mindig nagyon fontos egy bajnoki szereplésnél, meghatározza a bajnokságban való szereplésünk alaphangulatát. Ez lesz a harmadik mérkőzésünk a Steelers-zel, különös módon ezt is, idegenben vívjuk ellenük. A hazai pálya előnyét így ismét ők élvezhetik, ám idén is tele lesznek korábbi Tigers játékosokkal, hiszen a tavalyi évben kölcsönadott 11 Tigers játékosból 10-et nem igazolunk vissza, ha értesüléseink pontosak, akkor néhány magyar ex-Tigris is felbukkanhat ismét Miskolcon. Mindent egybe véve azt gondolom idén is egy remek mérkőzésre számíthatunk.”

A Steelers elleni találkozó természetesen nem az egyedüli idegenbeli HFL-meccs lesz, hiszen május 6-án hosszú utat tesznek meg a játékosok, hogy megmérkőzzenek a Győr Sharks-zal, az alapszakasz zárásaként, június 17-én pedig a címvédő Budapest Cowbells otthonában lépnek pályára.

 

Megtartották az első edzést

A Tigrisek pedig nem lazsálnak, hiszen január 6-án elkezdték a felkészülést a tavaszi menetelésre. Dr. Szépe József kihangsúlyozta, hogy az első alkalom csak a „rozsda kapargatásával” telt el, de számára a legfontosabb, hogy fokozatosan haladjanak az edzéstervükkel. A fizikai felkészítés mellett nagy hangsúlyt kap majd a taktikázás is. Az egyéves szünet után ugyanis a csapat fel akarja venni ismét a HFL ritmusát és a visszatérés után az első évben azonnal a döntőbe jutni.

A támadó és védekező csapatrészünk is jelentősen más stílust fog játszani a HFL-ben, mint tette azt a Divízió II-ben, így minden téren el kell kezdenünk a munkát. – mondta Dr. Szépe József. – „Viszont jelentős előny, hogy a munka egy részét már novemberben elkezdtük, így jelenleg nem állunk rosszul. A szezon rajtáig nagyon sok munkát kell még elvégeznünk, főként a fiatalokkal kell sokat foglalkoznunk, akik ugyan sokat bizonyítottak a Divízió II-ben, de mindannyian tudjuk, hogy a HFL egy teljesen más kávéház. A legfontosabb célunk, hogy őket minél nagyobb számban tudjuk beépíteni a HFL keretbe a szezon során. Szerencsére van bőven tehetséges fiatal a csapat körül, már csak rajtunk, edzőkön múlik, hogy miként tudjuk őket felkészíteni a HFL rajtjáig. Azt gondolom, hogy nagyon jó a hangulat, mindenki bizakodva várja a kezdést. Bízunk az eredményes szereplésünkben!”

A Tigers edzései nyitottak, így szívesen látják azokat, akik csatlakozni szeretnének a klubhoz, meg akarnak ismerkedni közelebbről a sportággal, vagy találkozni szeretne a játékosokkal. Ezt az MG-pályán tehetik meg minden héten hétfőn és szerdán 18 órától 20 óráig, szombaton pedig 16-tól 18 óráig.

Fotók: Csutkai Csaba

 

A Nyíregyháza Tigers Hungarian Football League versenynaptára:

Március 25.: Miskolc Steelers (vendég)
Április 7.: Fehérvár Enthroners (hazai)
Április 28.: Budapest Eagles (hazai)
Május 6.: Győr Sharks (vendég)
Május 20.: Budapest Wolves (hazai)
Június 3.: Dunaújváros Gorillaz (hazai)
Június 17.: Budapest Cowbells (vendég)
Június 30./Július 1.: elődöntő
Július 14.: döntő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.