Brian Gessel csak a focira koncentrál

Irányítónk a Hungarian Football League (HFL) második fordulójának legjobb támadójátékosa lett.

Egy meccsen már túl van a Nyíregyháza Tigers, amit 28-7-re megnyert csapatunk a Fehérvár Enthroners ellen hazai pályán. A játék nem volt tökéletes, hiszen a sárgazászlós büntetések mennyisége is jelezte, még azért van min dolgozni.

Irányítónk, Brian Gessel viszont kiemelkedett a mezőnyből. Ezt az is jelezte, hogy ő lett a legértékesebb játékos a HFL második fordulójában. A Honoluluról származó quarterback két touchdown passzt kiosztott, 62,5 százalékos sikerességgel adogatott és 193 passzolt yardja volt. Emellett13-szor iramodott meg a labdával, 119 yardot futott és 1 TD-t is szerzett. Nem hiába érdemelte ki a szurkolók szavazatát, és hogy ő legyen az MVP.

Brian értékelte az első idei meccset, de magáról is beszélt. Kiderült, hogy szinte minden idejét az amerikaifocinak szenteli, és annak, hogy jobbá váljon.

Fotók: Szabó Celesztina

– Az első mérkőzésed Tigrisként a HFL-ben jól sült el, hiszen azonnal forduló MVP lettél. Ez mit jelent neked?
Brian Gessel: Jó érzés, de az többet jelent, hogy győzelemmel kezdtük a szezont és így 1-0-val állunk a bajnokságban. Nem számít számomra, hogy mekkora szerepem volt ebben a sikerben, a legfontosabb a győzelem!

– Te hogyan értékelnéd az Enthroners elleni találkozót?
B.G.: Nem volt rossz, de jobbak is lehettünk volna, és ez igaz a saját teljesítményemre is. Nagyon sok büntetést kaptunk és fejben sem voltunk mindig ott a pályán. Emellett egyes helyzetekben tudom, hogy én is játszhattam volna jobban. Viszont sok pozitívumot is ki lehet emelni. Főleg azt, hogy felkészülési mérkőzés nélkül egy csapattá kovácsolódtunk és egy jó meccset hoztunk le. A védelmünk viszont remekül teljesített és csak 7 pontot engedett. Az Enthroners-nek egy eléggé kemény defense-e volt. Emellett az importjaik mindenhol ott voltak a pályán, amivel nagyon megnehezítették az offense-ünk dolgát.

– Szerinted miben kell fejlődnötök a következő meccsig?
B.G.: Főleg mentálisan kell fejlődnünk. Egy kicsit jobban el kell mélyülnünk a playbookban és ismernünk kell a teendőinket. Emellett továbbra is egy csapatként kell küzdenünk a pályán. Ha ez megvalósul, akkor több nagyobb siker vár ránk idén.

– Egyébként hogyan készül fel egy meccsre? Van valami különleges szokásod vagy esetleg babonád?
B.G.: A legfontosabb, hogy megpróbáljam egy kicsit elengedni magam, kellően nyújtsak és melegítsek. Így teljesen el tudok lazulni. Nagyon nincsenek szokásaim vagy babonáim, csak az a lényeg, hogy fejben teljesen ráálljak és koncentráljak a soron következő találkozóra.

– Mivel töltöd a szabadidődet, amikor nem az amerikaifocival foglalkozol?
B.G.: Két meccs között sem igazán tudok elszakadni a focitól, hiszen nagyon keményen edzek. A konditeremben is mindig arra fókuszálok, hogy mivel tehetném magam jobbá, amikor a pályára lépek. Úgy érzem, ha a kondiban többet izzadok, akkor a gyepen kevésbe fogok megizzadni.

– Mit vársz az Eagles elleni összecsapáson?
B.G.: Hogy offense-ben sokkal precízebbek legyünk. A védelmünk szerintem stabil. Nagyon bízok a secondarynkben. Jó lesz látni, hogyan veszik majd fel a versenyt egy főleg passz-orientált csapattal. Azt is szeretném, ha jobban felpörögnénk erre a találkozóra és stabilabban teljesítenénk, mint múlt héten.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.