Szombaton Tigers meccs a stadionban!

A Nyíregyháza Tigers a TD Store Eagles-t látja vendégül a Hungarian Football League (HFL) 3. fordulójában április 28-án.

Történelmi összecsapásra készülnek a Tigrisek, hiszen a szombati találkozónak különleges helyszín ad otthon. A nagyérdemű ugyanis először láthatja kedvenc amerikaifoci csapatát a Nyíregyháza Városi Stadionban, ahol Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár asszony közbenjárásának és a Nyíregyháza Spartacus labdarúgó csapatának köszönhetően lépnek majd pályára a szabolcsiak. Ezt a Tigrisek szeretnék mindenképp egy újabb győzelemmel meghálálni, ha már az első idei párharcon sikerült megverni az újonc Fehérvár Enthroners-t (28-7). A Tigers teljesítménye ugyan nem volt tökéletes a Koronázók ellen, de a meccsen bebizonyosodott, hogy jó irányba halad az a munka, amit a vezetőség és Thomas Smythe vezetőedző végez. Brian Gessel irányító poszton szinte megállíthatatlan volt, nem hiába választották meg a 2. forduló legértékesebb támadójátékosának. A győzelem nem történhetett volna meg emellett, ha nincsenek a szurkolók, akik szombaton még jobban kiereszthetik hangjukat a Városi Stadionban.

A TD Store Eagles a Koronázókhoz hasonlóan is tavaly harcolta ki a feljutást az elitligába, eddig 1 győzelemmel és 1 vereséggel rendelkeznek. A fővárosiak viszont nem veszélytelenek, hiszen playbookjuk tele van trükkösebbnél trükkösebb taktikai elemekkel. Viszont az egyik legjobb és legtöbb tapasztalattal rendelkező elkapójuk, Storcz András kihagyni kényszerül a találkozót, miután a Győr Sharks elleni összecsapáson kiállították és így egy meccsre eltiltotta a Magyar Amerikai Futball Szövetség Fegyelmi Bizottsága. Ezzel nehezebb dolguk lehet majd a Sasoknak. Ám egy variációs lehetőség lehet a vendégeknél a tavaly még a Miskolc Steelers színeiben játszó A.J. Benson (elkapó), aki már kétszer is szerepelhetett HFL-döntőn.

„Az előző meccsünkön nem voltunk tökéletesek és ütemtelenül játszottunk, ám szerintem ezeken tudtunk javítani” – mondta Thomas Smythe vezetőedző. – „Az Eagles stabil csapatnak tűnik, és nem hibázott túl sokat. Ez sem lesz könnyű összecsapás, de egyik mérkőzésünk sem az. Most viszont új helyszínen játszunk. Remélem, hogy a szurkolóink nagy lelkesedéssel jönnek ki a találkozónkra és még több embert vonzanak majd magukkal. Szükségünk van a támogatásukra!”

A Nyíregyháza Tigers-TD Store Eagles találkozó április 28-án, 14 órakor kezdődik a Nyíregyháza Városi Stadionban. A meccsre a belépés ingyenes.

Fotók: Google, Szabó Celesztina

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.