Ragadozók csatája következik

A Nyíregyháza Tigers a Győr Sharks vendége lesz május 6-án, a FEZEN Hungarian Football League 4. fordulójában.

Első idegenbeli összecsapására készülnek a szabolcsiak a szezonban, és azonnal egy hosszú út vár rájuk, hiszen a Győr Sharks otthonában lépnek pályára vasárnap. A Tigrisek legutóbb a Nyíregyháza Városi Stadionban közönségszórakoztató játékkal győzték le 59-22-re a TD Store Eagles-t. Már csak az eredményre ránézve elmondható, hogy a támadósor kiválóan teljesített a mérkőzésen: Troy Rice 245 yardot jegyzett 5 elkapással, és ebből két touchdownt is szerzett, míg a csapat irányítója, Brian Gessel 69 százalékos sikerességgel adogatott és kiosztott 2 TD-passzt. A védelemben pedig Suller Ádámnak több sikeres szerelési kísérlete volt, de az importokról sem szabad megfeledkezni, akik végig szinte kontroll alatt tartották a Sasok támadóit. De a találkozón egy fontos tényező is bebizonyosodott, mégpedig az, hogy a Tigers-nek erős cseresora van, bárki áll be a padról szinte ugyanolyan teljesítményt tud nyújtani, mint a kezdőjátékos. Ezt Tóth Gábor, Benő Márk vagy akár Váradi Miklós teljesítménye is igazolta.

A Győr Sharks nincs túl jó formában, hiszen legutóbbi két meccsét elvesztette és a támadójátékuk sem volt tökéletes. Ráadásul a gondok csak tetőztek a Cápáknál, mivel az előző, Miskolc Steelers elleni összecsapás előtt irányítót cseréltek, ezen a héten pedig vezetőedzőjük, Troy Baker is távozott. Helyette a pályán is sokat nyújtó Andres Fernandez fog dirigálni. A támadósor viszont nem olyan gyámoltalan, amennyire elsőre látszik, mivel a 20 yardos vonalon belülre eljutottak a Cápák, de ott már nem nagyon tudott a győri együttes áttörő teljesítményt nyújtani. Így azért a Tigrisekre nem vár könnyű ellenfél.

„Nagyon elégedett voltam a csapat teljesítményével legutóbb” – nyilatkozott Thomas Smythe, a Tigers vezetőedzője. – „A játékosok megvillantották tudásukat és a playeket is többször jól hajtották végre. De azért nem ment minden olyan simán. Azonban az 59-22-es siker egyértelműen növelte a srácok önbizalmát. A Cápáknak több remek képességű játékosa van, viszont hullámzó teljesítményt nyújtanak, ami megnehezítheti a dolgunkat. Láttam, hogy új irányítójuk is van, de úgy gondolom, hogy amíg nem Tom Brady van a túloldalon, addig ez nem jelent túl nagy változást.”

A Nyíregyháza Tigers-Győr Sharks összecsapás május 6-án, 15 órakor kezdődik a győri Elektromos pályán.

Fotók: Szabó Celesztina

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.