Dr. Szépe József: „A Wolves elleni meccset is meg akarjuk nyerni a hazai közönség előtt!”

A Nyíregyháza Tigers a tabella éléről várhatja a folytatást a Fezen Hungarian Football League (HFL) alapszakaszában, és eddig mindhárom összecsapását megnyerte.

Eddig szinte meseszerűen alakul a Tigrisek szezonja az elitligában. Az egyéves kihagyás után három magabiztos sikert könyvelhettek el a szabolcsiak úgy, hogy fokozatosan fejlődött a játék. A Fehérvár Enthroners ellen még egy kicsit döcögött a szekér (28-7), de a TD Store Eagles ellen már megmutatták karmait a Tigrisek, hiszen 59-22-re győztek. Végül pedig a Győr Sharks elleni idegenbeli párharcon a védelem is nagy napot zárt a támadósorral egyetemben, amit a 38-0-s siker is hűen tükröz. A legfontosabb siker az mégis talán a Sasok ellen született, mivel azt a Nyíregyháza Városi Stadionban sikerült elérni 1300 néző előtt. Ezzel a találkozóval igazi futballünnepet szolgáltatott a Tigers a nagyérdeműnek. Ezen sikerek eredményezték azt, hogy az ellenfelek botlását is kihasználva, egy meccsel kevesebbet játszva a Tigrisek vezetik az alapszakaszt fél távnál, ami a HFL és a szabolcsiak történetében még nem fordult elő.

Dr. Szépe József sportigazgató is elégedetten konstatálta a történteket. A győzelmek mellett kiemelte, hogy sikerült a fiatalokat is megfelelően beépíteni a csapatba. Beszélt természetesen a Városi Stadionban való szereplésről, illetve a Budapest Wolves elleni folytatásról a bajnokságban.

Fotók: Csutkai Csaba, Szabó Celesztina

Makranczi László: Féltávhoz értünk a bajnokságban. Ugyan egy meccs elmaradt nekünk, de még így is a tabella élén vagyunk. Gondoltad volna, hogy így fogunk állni a bajnokság ezen szakaszában?
Dr. Szépe József: Azt hiszem minden a várakozásainknak megfelelően alakult eddig, kivéve az elmaradt meccset a Steelers ellen. Ezt leszámítva nagyon is elégedettek lehetünk az eddigi helyezésünkkel. Bár nagyon messze még a bajnokság vége, de azt gondolom, hogy mind a támadó, mind a védő oldalon hoztuk a kötelezőt és a fiatalok beépítése is nagyon jól halad a felnőtt keretbe. Eddig, azt hiszem, nem lehet okunk panaszra.

M. L.: Hogy látod eddig a csapat teljesítményét és fejlődését? Smythe edző azért nem volt elégedett az első meccsünk után.
SZ. J.: Valóban kicsit rozsdásan kezdtük a szezont, ami a játékhívások tempóját illeti, de azt gondolom, hogy a csapat eredményességéhez nem férhet kétség. Egy edző legenda dolgozik a csapattal és azt hiszem, a srácok ennek megfelelően viszonyulnak az edzésmunkához is. Ha visszatekintünk az elmúlt két évünkre, akkor láthatjuk, hogy egy elég jelentős szerkezeti átalakuláson ment át a keret. Mi sajnos nem tudunk 80-90 embert megszólítani egy toborzással, vagy két csapatot egybe olvasztani. Nekünk egy kisebb merítésből kell dolgoznunk és kinevelnünk a játékosokat, illetve, mivel mi egyike vagyunk a legkisebb költségvetésű kluboknak, így az importok igazolásánál sem mi vagyunk a legjobb helyzetben. Szerencsére jó szakember dolgozik a kerettel és azt gondolom. az elmúlt évek munkája beérni látszik.

M. L.: Az import játékosok eddigi teljesítményével mennyire vagy megelégedve?
SZ.
J.: Sok kritikát kaptam a szezon elején innen-onnan, hogy „minek hoztuk ide?”, meg hogy „miért őt igazoltuk?” vagy „miért nem ő kezd?!”…stb. Voltak, akik megmosolyogták egy-egy igazolásomat, mert voltak –mint utóbb bebizonyosodott– téves feltevéseik egy-egy játékos teljesítményével kapcsolatosan. Nem playmakereket kerestem, hanem olyan játékosokat, akik beleillenek abba a rendszerbe, amit tavaly októberben elképzeltem. Azt gondolom, hogy minden kérdésre választ adtak a játékosaim a pályán azzal a teljesítménnyel, amivel eddig a szezonban előálltak. Minden egyes igazolás kapcsán külön szempont volt, hogy a pályán nyújtott teljesítmény mellett mi egyebet tud még hozzátenni a klub életéhez az adott fiatalember. Törekedtem arra, hogy olyan mentalitású és beállítottságú játékosok érkezzenek idén hozzánk, akik az edzések és a stratégia összeállításában is aktívan ki tudják venni a részüket. Nem tudunk versenyezni a fővárosi csapatokkal, ahol minimum 4-6 fős edzői stáb dolgozik a vezetőedzők keze alá, így számunkra kulcsfontosságú kérdés, hogy tudunk-e segédedzőt is igazolni egy-egy játékos személyében. Azt gondolom, hogy idén ez a cél is teljesült, mert minden import játékos meghatározó szerepet játszik az edzések tekintetében is.

M.L.: Ugye azért a fiatalok is sok lehetőséget kaptak. Bebizonyították, hogy ők a jövő reménységei a Tigers-nél?
SZ. J.: Azt hiszem ez egy újabb fokmérője annak, hogy mennyire hiteles az, amit csinálunk. A szezon előtt is szóba került ez a kérdés és számon lehet kérni rajtam, vissza lehet keresni, hogy akkor mit mondtam rá. Már akkor is hangsúlyoztuk, hogy nagyon sok munkát végeztek el a srácok 2017-ben és ennek eredményeként lesz egy pár új név, lesz egy pár fiatal játékos, akikre oda kell majd figyelni a HFL-ben. Nos, nem tévedtünk nagyot, Suller Ádám, Taraszenkó Alex a védelemben, míg Benő Márk vagy Váradi Miklós pedig a támadó oldalon mutatkozott eddig be eredményesen. Szerintem nem kell őket félteni a HFL mezőnyében.

M. L.: Debütált a csapat a Városi Stadionban 1300 néző előtt. Ez mit jelent számotokra?
SZ. J.: Fantasztikus érzés volt ez a Tigers család számára. Vannak játékosaink, akik 13 éve álmodtak erről a pillanatról és az, hogy ez megadatott nekünk egy plusz motivációt ad számunkra, mert nem szeretnénk hálátlannak tűnni. Minden mérkőzésünket meg akarjuk nyerni alapból, de ilyen stadionban és ilyen szurkolótábor előtt egyszerűen kötelező a legjobbat nyújtanunk. A játékosok hozzáállására eddig nem volt panasz, a hangulat pedig egyszerűen leírhatatlan. A stadion méretéhez képest kicsit néha még halkak vagyunk, de majd május 20-án javítunk ezen is! Nagyon szeretnénk elérni a 3 000 főt a harmadik hazai meccsünkre és ennek elérésében mindenkinek a segítségére számítunk!

M. L.: A következő meccs pedig majd a Wolves ellen lesz. Ez lesz majd az igazi értékmérő?
SZ. J.: Sokan mondogatják, hogy csak gyenge csapatok ellen játszottunk eddig, és hogy csak szerencsénk volt. Nem hiszem, hogy bárkit megbántanék azzal, ha azt mondom, valóban előttünk állnak még a szezon nehezebb ellenfelei. De az is biztos, hogy a 125 szerzett pont és a 29 kapott pont nem lehet pusztán a szerencse műve. Sokat beszélgetünk erről Smythe edzővel és az sem titok, hogy a Wolves-Cowbells-Steelers trió egyik tagjával biztosan fogunk találkozni a playoffban, ezért aztán próbálunk megfontoltan tervezni. A szezon vége nagyon sűrű lesz számunkra és korántsem biztos, hogy bármiből is presztízskérdést kellene csinálnunk. Célunk a bajnokság megnyerése és ahhoz, hogy a legjobbak legyünk mindenkit meg kell vernünk. Most a Wolves a soron következő ellenfél, a többit meglátjuk, de nem hiszem, hogy bármi is ezen az egy meccsen múlna a mi esetünkben. Nincs különbség: ezt is meg akarjuk nyerni a hazai közönség előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.