Családi napot tartottak a Tigrisek

Kicsik és nagyok, fiúk és lányok egyaránt jól érezték magukat május 27-én, az MG-pályán, ahol a Nyíregyháza Tigers tagjai igazi élménnyé varázsolták számukra az amerikaifocit.

Az eseményen több játékos feladat várt a kilátogatókra. A gyerekek megismerkedhettek a tojásfocival és annak világával, kipróbálhatták a flag focit, amely a sportág kontakt nélküli változata, de magukra húzhatták a játékosok felszereléseit is. Sőt, Bora Tamással, a Tigers flag football szakosztályvezetőjének segítségével még egy meccset is lejátszottak a résztvevő ifjoncok.

A Tigrisek számára fontos, hogy több utánpótlás korosztályú játékossal foglalkozzanak, hiszen ők alapozzák meg először ősszel az U19-es csapatot, majd a jövőben, az első osztályban szereplő alakulat magját. Erdélyi Áron, az együttes elkapója már évek óta foglalkozik a szabolcsiak utánpótlásának felépítésével. Kiemelte, hogy rengeteg munkát végeznek annak érdekében, hogy felkészítsék a fiatalokat a jövőbeli kihívásokra.

„Az a legfontosabb, hogy a gyerekek edzésre járjanak, ami valamilyen szinten tapasztalatot is ad nekik a sportágban” – mondta Erdélyi Áron. – „A stabilan edzésre járó játékosaink a HFL-keretünkben is lehetőséget kaptak már a bizonyításra. Az a játékstílusukon és a rutinjukon is meglátszik, ha ők már az elitligában is pályára léptek. De legfontosabb számunkra, hogy fokozatosan fejlesszük a srácokat, hogy először ősszel az U19-es bajnokságban is indulhassanak. És természetesen ott van a kontakt nélküli focit játszó flag football csapatunk is, amelyet majd külön tornákra is be akarunk nevezni. Ide pedig akár lányok is jelentkezhetnek.”

Akik kedvet kaptak a sportághoz és ki akarják próbálni, azok ellátogathatnak a Tigers edzéseire. A felnőtteknek minden szerdán és péntek 18 és 20 óra között van tréning a nyíregyházi MG-pályán. Az utánpótlásnak pedig kedden és csütörtökön 16.30-tól, szombaton pedig 10 órától szintén az MG-pályán.

Fotók: Makranczi László

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.