Kitartóan védekeztek a Tigrisek, de vereséget szenvedtek

A Nyíregyháza Tigers 35-0-ra kikapott a Miskolc Steelers-től idegenben a FEZEN Hungarian Football League (HFL) alapszakaszában, június 9-én.

Keleti rangadóval folytatódott a HFL a szabolcsiak számára. Egy esetleges siker akár a második helyre repíthette volna Thomas Smythe együttesét. Az első negyedben a hazai pályán játszó Miskolc azonnal megszerezte a vezetést Andre Whyte futásával és Jónás Máté extrájával (0-7). A Tigrisek támadósora igyekezett egyenlíteni, de nem tudta a hazaiak védelmét feltörni. A Steelers visszakapta a labdát és a második negyed elején Mauricio Uribe elkapásával megduplázta előnyét (0-14). A Nyíregyháza ezt követően kezdett belejönni a játékba Troy Rice és Brian Gessel futásaival, de nem sikerült faragni a hátrányon. Az Acélosok ezután Whyte újabb futásával szereztek pontokat a félidő vége előtt (0-21). A Tigers még próbált touchdownt szerezni. Ezúttal Benő Márk harcias megiramodásai kerültek a középpontba, de maradt a három labdabirtoklásnyi különbség.

A harmadik negyed elején, a kick-off után visszaszerezte a malacbőrt a hazai gárda. Azonban az ellenfél irányítója, Vasyl Yordan eladta a játékszert, Szergej Ovcsarenko csapott le rá. Ez feltüzelte a Tigriseket, akik szépen építgették fel támadásukat és oda is értek a pontszerző terület közelébe, ám itt negyedik kísérletre nem sikerült TD-t szerezni. Ugyan Konkoly Péter elkapta a labdát, de már az end zone-on kívül. A harmadik játékrészben a Tigers keményen védekezett, megállította a vendéglátók akcióit. Panykó Patriknak még egy leütött passz is összejött. Újabb pontokat a borsodiak speciális egysége hozott össze, amikor Suller Ádám a puntolásnál elejtette a feladott labdát és a játékszerre Yevhen Rakhimov feküdt rá (0-28).  Az utolsó játékrészben már Tóth Gábor irányíthatott, és főként a juniorok kaptak lehetőséget. Szép momentumokra voltak képesek az ifjoncok. Tóth és Benő megiramodásai folyamatosan nehéz helyzetbe keverték a Miskolcot. Touchdownt azonban nem tudtak szerezni. A hazaiak viszont végleg lezárták a párharcot, miután Tóth passzára Jónás Máté csapott le, aki egészen az end zone-ig vitte vissza a malacbőrt. Az extrát is belőtte, így 35-0-ra nyert a Miskolc Steelers. A Nyíregyháza Tigers a vereséggel már a legjobb esetben is a harmadik helyen végezhet az alapszakaszban, tehát nem játszhat hazai pályán a döntőbe jutásért.

„A második félidőben a védelem nagyon keményen küzdött” – mondta Thomas Smythe, a Tigers vezetőedzője. – „Az utolsó két negyedben a Miskolc támadósora nem is tudott pontokat szerezni ellenünk! A mi offense-ünk viszont küszködött. Nagyon sokat kell dolgoznunk azon, hogy kijavítsuk a hibáinkat, de az utolsó alapszakasz mérkőzésünkön mindenképp meg kell mutatnunk, hogy készen állunk a rájátszásra.”

A Tigers utolsó alapszakasz meccse június 17-én lesz a Budapest Cowbells otthonában.

Miskolc Steelers-Nyíregyháza Tigers 35-0 (7-0, 14-0, 7-0, 7-0)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.