Visszavágó a döntőért

A Nyíregyháza Tigers a Budapest Wolves vendége lesz június 30-án, a FEZEN Hungarian Football League (HFL) elődöntőjében.

Nem volt még olyan szezon a szabolcsiak történetében, amikor nem jutottak volna be a rájátszásba, amikor elindultak a HFL-ben. Ez a sorozat folytatódott, viszont a Nyíregyháza történelmi pillanatot is végrehajtana, ugyanis a Tigrisek még nem jutottak be az elitliga döntőjébe. Egy biztos, a keretből mindenki felépült az elődöntőre, Troy Rice vállsérülése is rendbejött, illetve Max Nedzelsky, Greg Williams és Brian Gessel is már a csapattal edz, de Verdes Dávid és Benő Márk is játékra kész állapotban van. Így a Tigers teljes csapattal utazik majd szombaton a fővárosba. A védelem az egyik legjobban teljesítő egység volt az alapszakaszban, amit az elmúlt meccseken is megmutatott, Ivan Oleksiuk és Szergej Ovscharenko például holtversenyben a legtöbb szerelést mutatták be (41,5). De a támadósor sem szégyenkezhet, mivel Brian Gessel a második legjobb irányító lett úgy, hogy mindössze egy interceptiont dobott, amivel a legpontosabban passzoló játékos. Emellett Troy Rice a legjobb fogadó játékosnak számít 634 yardjával, amit 24 elkapásból ért el, és ez 6 touchdownt is hozott. Viszont a Tigriseknek van elszámolnivalójuk a Farkasokkal, miután az alapszakaszban Nyíregyházán, egy szoros meccsen győzelemmel tudtak hazautazni a fővárosiak. Most visszavágnának a szabolcsiak, azonban ezúttal egy döntőt érne a siker.

A Wolves alapszakasz-elsőként jutott a rájátszásba, és minden csapategységük kiváló teljesítményt nyújtott. Bencsics Márk az az irányító, aki Gesselt megelőzte a ranglistán, de emellett a védelem a legkevesebb pontot kapta (76). A special team pedig idén a megszokottnál is jobban teljesít. Viszont a Tigrisek védelme okozta nekik talán a legnagyobb problémát, hiszen a két csapat korábbi találkozóján a defense háromszor is megszerezte Bencsics átadását, és egy futás közben is sikerült labdát csenni. Így mondható, hogy a keleti csapatok ellen nem szeretnek játszani a Farkasok.

“Az első dolog, hogy mindenki legyen egészséges” – mondta Thomas Smythe vezetőedző. – “Még elég sok hiányzónk van, aki az edzéseken sem lehet itt, de ez egy rájátszás mérkőzés, ahol négy csapat vesz részt és szerencsére mi vagyunk az egyik, szóval olyan jól és keményen fogunk játszani, ahogy csak tudunk.”

A Budapest Wolves-Nyíregyháza Tigers elődöntő június 30-án 15 órakor kezdődik, a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.

Fotók: Szabó Celesztina
Grafika: Fazekas Ferenc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.