Benő Márk: „Ennyivel nem fogunk megelégedni!”

Benő Márk, a Tigrisek futója már nagyon várja a Wolves elleni találkozót, és elmondta, hogy mindent megtesznek azért, hogy fináléba jussanak.

A Fezen Hungarian Football League egy olyan szakaszba ért, ahol a hibának már nincs helye. Itt a tét már hatalmas. Ezen a hétvégén ugyanis kiderül, mely két csapat küzdhet meg egymással a Hungarian Bowlban. A Nyíregyháza Tigers ellenfele a Budapest Wolves lesz a fővárosban. A két együttes a szabolcsi megyeszékhelyen már megmérkőzött egymással. A szezon leglátványosabb összecsapásán a Farkasok végül győztek (32-26), de a félidei szünetben még a Tigers vezetett egy ponttal. Most egy új esély nyílt a szabolcsiak előtt, hogy az elődöntőben Budapesten vágjanak vissza a Farkasoknak.

Az előző meccsen az offense egyik kulcsfigurája volt a futó Benő Márk, aki két touchdownt és egy kétpontos is szerzett a Wolves ellen. Ugyanolyan kiélezett csatát vár, mint a korábbi, Nyíregyházán vívott párharc.

Fotók: Pusztai Krisztián, Szabó Celesztina

Makranczi László: Hogyan érzed magad a Farkasok elleni meccset megelőzően?
Benő Márk: Nagy izgalommal várom a szombati mérkőzést. Az utóbbi két hétben egyaránt a csapat és én magam is próbáltunk minél jobban felkészülni a Wolves ellen. Megnéztem többször az alapszakaszban játszott meccsünket és próbáltam a hibáimon javítani. Biztos vagyok benne, hogy egy kemény mérkőzés lesz, a nézők nem fognak csalódni.

M.L.: Mit jelent számotokra ez a párharc?
B.M.: Elsősorban a döntőbe jutást. Az előző mérkőzésünkön nem volt nagy különbség és be kell bizonyítanunk, hogy képesek vagyunk megnyerni ezt a találkozót, igaz, egy nagyon erős ellenfélről van szó.

M.L.: Legutóbb a Farkasoknak te tudtad háromszor is mattolni a védelmét. Szerinted azután mekkora figyelmet kaphatsz a Wolves defense-től?
B.M.: Biztos vagyok benne, hogy kimondottan nem fordítottak nagy figyelmet rám, hiszen új vagyok a HFL-ben. Lehet, hogy ezek után kicsit jobban szemmel fognak tartani. Szerintem egy olyan csapatról beszélünk, akik tanulnak az előző meccseikből.

M.L.: Miből meríthettek erőt a szombati meccsre?
B.M.: Leginkább szerintem egymásból. Mindig is támogattuk egymást a pályán és azon kívül is. Edzéseken bármelyikünk tud szolgálni egy jó tanáccsal a másiknak, azt megosztja vele és tudunk egymás által fejlődni. Így leszünk jobbak.

M.L.: Mennyire motivál Titeket az, hogy a döntő kapujában vagytok jelenleg?
B.M.: Már az is nagy eredménynek számít, hogy idáig eljutottunk, de ennyivel nem fogunk megelégedni. Már a szezon elején a döntőbe jutás lett kitűzve célul. Ha kiharcoljuk a jogot, hogy a fináléban szerepeljünk, nem fogunk megelégedni a második hellyel. De először ehhez biztos van egy-két szava a Wolves-nak is. Nagy mérkőzés előtt állunk és egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk.

M.L.: Mi kell szerinted most ahhoz, hogy nyerni tudjatok?
B.M.: Összeszedettség, koncentráció és figyelem. A lehető legkevesebb hibát elkövetni, az ellenfelét pedig kihasználni. Az előző meccsen is nagyon összeszedett játékot láthattunk a Farkasoktól, így nagyon oda kell tennünk magunkat szombaton.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.