A végletekig harcoltunk, de nem lett meg a döntő

A Nyíregyháza Tigers 35-20-as vereséget szenvedett a Budapest Wolves-tól idegenben a FEZEN Hungarian Football League (HFL) elődöntőjében.

Erősen szeles, de napos időben léphettek pályára a Tigrisek a Vasas Pasaréti Sportcentrumban, ahol a Budapest Wolves-zal küzdöttek meg a döntőbe jutásért. A két együttes egy izgalmakkal teli, kiélezett meccset vívott egymással. A Farkasok az első negyedben hamar megszerezték a vezetést Gecser Máté elkapásával és Ben Lyons mezőnygóljával (7-0). Ezután a két alakulat kemény, férfias küzdelmet folytatott le egymással a pályán. A negyed végén Darius Lewis futás közben elejtette a labdát, amire Sőrés László csapott le. A lehetőséget pedig köszönte szépen a Tigers: a második játékrész elején Verdes Dávid és Troy Rice elkapásaival a szabolcsiak az end zone-hoz értek, ahol Benő Márk futott be a labdával a pontszerző területen belülre. Sviatkó Gábor berúgta az extrát (7-7). Érkezett a gyors válasz, ezúttal Bencsics Márk Elek Ádámot találta meg egy TD-t érő passzal (14-7). A Tigrisek sem halogatták a következő pontszerzést, Troy Rice egy 60 yardos elkapott touchdownnal hozta vissza a vendégeket. 14-14 volt végül a szünetben is a részeredmény, de a félidő vége előtt Benő Márk egy szerelést követően komoly sérülést szenvedett egy szerelést követően, és nem tudott már visszajönni.

A harmadik negyedben a Wolves vezethette az első támadásokat. Bencsics Eleket találta meg egy újabb TD-t érő átadással (21-14). A Tigers ugyanolyan iramban jött ki a második félidőre, mint ahogy játszott az elsőben. Ismét szépen araszolt előre a szabolcsi együttes Troy Rice, Verdes Dávid, Ivan Oleksiuk és Brian Gessel vitte előre a csapatot, míg végül utóbbi futott be a játékszerrel az end zone-ba. Sviatkó extrája ezúttal sikertelen volt (21-20). Ezután a Farkasok főként futásokkal és egy-két rövid passzal haladtak előre, amellyel morzsolták a másodperceket. Végül Lenner Péter futotta meg a hazaiak következő hatpontosát (28-20). A Nyíregyháza jó úton volt afelé, hogy egalizáljon ismét, már nem kellett volna sok az újabb TD-hez, de Gessel passzát a végzónában a Konkoly Péternél magasabbra nyújtózó Darius Lewis szedte le. Innentől kezdve pedig ismét játszott a másodpercekkel a Wolves, ami Alvin Reels touchdownjához vezetett (35-20). Bár ekkor már a defense egyik vezéregyénisége, Mihalik György nélkül kellett küzdeniük a vendégeknek. Ő is megsérült a meccs közben. Egyre kevesebb idő volt már hátra, de a Tigrisek így is kitartóan harcoltak. A találkozót végül egy újabb interception zárta le, ez alkalommal Mezei Márk kaparintotta meg a pontszerző területen belül Gessel passzát. Ez lett a végeredmény 35-20-ra győzött a Budapest Wolves, és így pályára léphet a Szusza Ferenc Stadionban, a XIII. Hungarian Bowlon.

„Szerintem az első félidőben a szezonbeli legjobb teljesítményünket nyújtottuk” – értékelte a mérkőzést Thomas Smythe vezetőedző. – „A harmadik és a negyedik negyedben egy kicsit csalódást keltő volt a játékunk. Ahogy kimaradt az extránk, a Wolves elkezdte ölni az időt. Többet futottak és mindössze 2-3 rövidebb passzal operáltak. És nem is igazán tudtuk birtokolni a labdát. Nagy megtiszteltetés volt számomra minden egyes európai csapatot edzeni, ahol csak megfordultam. Ez Nyíregyházára is vonatkozik. De itt büszke vagyok azokra, akik ezt a sportágat választották, de főként azokra a fiatalokra, akik idén nagyon sokat dolgoztak a csapatért!”

Annak ellenére, hogy idén nem tudtak a fináléba jutni a szabolcsiak, minden egyes szezonjukban elérték a rájátszást, ami a jövőt illetően további bizakodásra adhat okot és fejlődést vetít előre. Ebben a szezonban pedig hosszú utat tettek meg a Tigrisek, hiszen több szakértői portálnál nem számított playoffra esélyesnek, de a gárda kemény munkájával és sikeréhségével ennek ellenkezőjét bizonyította be. A Nyíregyháza Tigers HFL szezonja ezzel véget ért. Viszont ősszel sok ismerős arcot láthat majd a közönség, mert indul a junior szezon, ahol a fiatalok megmutathatják, hogy mit tanultak a felnőtt mezőnyben.

Fotók: Hidvégi János Gábor

Budapest Wolves-Nyíregyháza Tigers 35-20 (7-0, 7-14, 14-6, 7-0)
Pontszerzők: Elek Ádám 2 TD, Gecser Máté, Lenner Péter, Alvin Reels 1-1 TD, Ben Lyons 7 XP, illetve Benő Márk, Troy Rice, Brian Gessel 1-1 TD, Sviatkó Gábor 2 XP.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.