Sok volt a hiányzó, vereséget szenvedtünk

A Nyíregyháza Tigers 51-0-ra kikapott a Budapest Cowbells-től hazai pályán október 7-én, az U19-es bajnokság 3. fordulójában.

Az alapszakasz egyik legfontosabb meccsére készültek a szabolcsi fiatalok, de a hétvége nem sok jót ígért az előjelek miatt. Vasárnapra ugyanis rengeteg kulcsember kiesett. Melik Gábor, Dobránszky Joel és Lippai Péter betegség, illetve sérülés miatt nem tudták vállalni a játékot. Így például Nagy Balázs adogatott a találkozón. Az első negyedben érződött a sok hiányzó, a vendégek két labdabirtoklásnyi előnyt szereztek. Emellett a védelem kapitánya, Panykó Patrik is kiesett. Ez láthatóan megzavarta a Tigriskölyköket, hiszen négy touchdownt is engedett a defense, amivel beindult a futóóra is. 42-0 a szünetben.

Az edzői stáb igyekezett összeszedni a csapatot a második félidőre. Ennek pozitív hatása volt. Pontokat ugyan nem tudott szerezni a Tigers az utolsó két negyedben sem, de a védelem az első összecsapáson mutatott formát mutatta. Mindössze kilenc pontot kapott, végig kitartóan küzdött és lelassította a Cowbells támadásait amennyire csak lehetett. A vége 51-0, ám a Nyíregyháza a nehézségek ellenére próbálta megmutatni a hazai közönségnek, hogy az utolsó másodpercig képes a becsületéért harcolni.

„Sajnos a meccs előtt kiderült, hogy kulcsjátékosok nem tudják vállalni a mérkőzést betegség miatt, és volt, aki sérülés miatt” – mondta Mihalik György, a Tigrisek vezetőedzője. – „Ez pár órával a találkozó előtt igen nehéz helyzetbe hozott minket, a védelemben pedig a kapitányunk korai kiállása a mérkőzésből okozott zavart a pályán, nagyon szétestek a srácok mentálisan. A második félidőre kicsit megnyugodtunk, összeszedettebbek lettünk, és elkezdtük élvezni a játékot, ami látszódott is. Szerintem ezt a vereséget sikerült pozitív irányba fordítani, és ezt érzem a srácokon is.”

 

A Nyíregyháza Tigers legközelebb idei második keleti rangadóját vívja az U19-es bajnokságban. Október 21-én a Debrecen Gladiators vendége lesz Nyírábrányban.

Fotók: Szabó Celesztina

Nyíregyháza Tigers-Budapest Cowbells 0-51 (0-13, 0-29, 0-3, 0-6)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.