Elbúcsúztattuk a 2018-as évet

A Napkoron megrendezett eseményen kiosztották az év legjobb játékosainak járó elismeréseket és a Tigris Szív-díjat. Azonban a szurkolók és a családok is készültek egy különlegességgel.

A Kerekerdő Turisztikai Központban, igazi családias körülmények között búcsúztatta a 2018-as évet a Nyíregyháza Tigers amerikaifutball csapata. Az eseményen Mihalik György és Pápa Szabolcs csapatvezetők értékelték az évet.

 

Mint ismert, a Tigrisek tavasszal a Hungarian Football League-ben indultak. A szezon jól kezdődött, az alapszakasz felénél még a tabella élén is álltak a szabolcsiak, majd kiharcolták a rájátszásba jutást. Azonban a rangadókon szoros küzdelemben vereséget szenvedtek. Az elődöntőben a Budapest Wolves volt az ellenfél idegenben. Egészen az utolsó negyedig kiélezett csatát vívtak a csapatok, ám a Tigers azon a találkozón is alulmaradt (35-20), így nem sikerült a szezon előtt kitűzött cél, a döntőbe jutás. Jövőre pedig majd a Divízió I-ben indul az együttes. Pápa Szabolcs defensive koordinátor elmondta, hogy bízott a játékosokban az idény előtt is és közben is, amit megháláltak a pályán.

„Tudtam, hogy ezek a srácok tehetségesek és ezt ők meg is mutatták a legmagasabb osztályban is” – emelte ki Pápa Szabolcs. – „Nyilván a rutin hiányzott sok fiatalból és ez néha meglátszott, de nagyon büszke vagyok a srácokra. A védelem –a Steelers elleni meccset kivéve– életben tartott minket minden alkalommal. A támadósorban mindenkit ki lehet emelni, de talán Benő Márk az, aki nagy elismerést érdemel. Sokan lehet, hogy nem hittek benne a termete miatt, de a szezon során sokaknak bizonyította az ellenkezőjét. Meghatározó tagja lett a csapatnak és akár válogatott is lehetett volna, mert try-outon kívüli behívót kapott. Csak jött a sajnálatos sérülése a Wolves ellen. De nagyon hamar talpra állt és nem hagyta, hogy ez a sérülés ledöntse őt. A Divízió I-es indulás mellett viszont azért döntöttünk, mert szerettük volna beépíteni a fiatalokat és egy olyan nyíregyházi, illetve szabolcsi magot felépíteni, ami egy ütőképes csapatot alkot és megállja a helyét a HFL-ben. Ha ehhez két szezon kell a Divízió I-ben, akkor ennyit töltünk ott.”

 

Az őszi U19-es szezonnak is a felnőtt idényhez hasonló reményekkel vágott neki a Nyíregyháza Tigers. A HFL tapasztalattal felvértezett fiatalok keményen küzdöttek és jól szerepeltek a bajnokságban. Két győzelemmel és két vereséggel fejezték be az alapszakaszt, ami végül nem volt elég a rájátszásba jutáshoz. Azonban megmutatták, hogy képesek szép pillanatokkal megörvendeztetni a közönséget. Mihalik György, a junior csapat vezetőedzője a játékosok fejlődését emelte ki.

„Még a rutinosabb, HFL-ben megedződött játékosok is fejlődtek az ősz során” – mondta Mihalik György. – „Jó volt látni azt, ahogyan ezek a srácok meccsről meccsre egyre jobbak lesznek. Ez különösen megmutatkozott a Debrecen és a Miskolc elleni összecsapásunkon. Azt a Gladiators-t sikerült három negyeden keresztül nulla ponton tartanunk, amely a döntőig eljutott és majdnem bajnok lett. Azon a meccsen már a támadások is egészen jól mentek.  Majd a Steelers elleni találkozón a srácok megmutatták, hogy megvan a képességük ahhoz, hogy rájátszásba jussanak, és ott helytálljanak. Ezt ugye –mint korábban kiderült– nem sikerült elérni, de megyünk tovább és jövőre ismét megpróbáljuk. Lesz lehetőségünk tovább toborozni, hamarabb kezdjünk majd el a felkészülést is, ugyanis ezek a fiatalok már a Divízió I-es kerettel fognak készülni jövőre.”

 

Az eseményen még megköszönték dr. Szépe József munkáját is, aki augusztusban fejezte be tevékenységét sportigazgatóként a klubnál. A csapatvezetők kiosztották az év legjobbjainak járó MVP-díjakat. Emellett átadták a Tigris Szív elismerést is, de többen is külön köszönetben részesültek azért, amiért segítették a csapat munkáját. Viszont az eseményre a szurkolók is készültek egy meglepetéssel. Először osztottak ki a Fanatikus Tigris-díjat, amivel meghálálták a csapat edzőinek és játékosainak a szezont. Ebből hagyományt szeretnének teremteni.

A Napkoron megrendezett évzárón közel 150-en jelentek meg, akiket nem csak egy vacsorára invitáltak meg a Tigrisek, de egy szinte egészestés táncos mulattságra is.

Képek: Makranczi László

Az év junior támadó MVP-je: Dobránszky Joel
Az év junior védő MVP-je: Heim János
Az év junior MVP-je: Béres Máté
Az év felnőtt támadó MVP-je: Benő Márk
Az év felnőtt védő MVP-je: Mihalik György
Az év felnőtt MVP-je: Ivan Oleksiuk
Tigris Szív-díj: Axman Andor
Külön köszönetben részesült: Bekecs Sándor, Dr. Kiss Csaba
Fanatikus Tigris-díj: Erdélyi Áron, Mihalik György, Pápa Szabolcs, Pétercsák Ákos, Tóth Gábor, Török Pál

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.