Suller Ádám győztes meccsen tért vissza


A Nyíregyháza Tigers játékosa egy komolyabb térdsérülés után léphetett pályára ismét. Ráadásul kivette részét a DEAC Gladiators vasárnapi sikeréből.

Mint ismert, nyíregyházi játékosok közreműködésével sikerült a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatának legyőznie a Budapest Titanst az elmúlt hétvégén. Román Dávid utolsó másodpercben szerzett touchdownja, Panykó Patrik jól időzített leütött labdái, vagy Mihalik György kemény szerelései mellett több tigris is remekül teljesített.

Azonban fontos kiemelni, hogy hosszú idő után újra pályára léphetett Suller Ádám is, akinek akadt bőven tennivalója a mérkőzés során. Mint ismert, a Tigers játékosa még tavaly év elején az egyetemi válogatott egyik edzőtáborában sérült meg. A műtét majd a rehabilitáció így nem volt számára egyszerű, hiszen a koronavírus-járvány ideje alatt a szokottnál is később lehetett elvégezni rajta a beavatkozást, illetve a konditermeket is csak korlátozva vagy egyáltalán nem is lehetett használni. Az első osztályban is korábban remeklő Suller Ádám nagy kitartásról tett tanúbizonyságot. Nem mellesleg a családja is rengeteg erőt és segítséget nyújtott neki. A DEAC Gladiators csapatával elkezdte a felkészülést még a télen és az elmúlt hétvégén már pályára is léphetett.

Fotók: Bellon Bíborka

Makranczi László: Hosszú idő után újra pályára léphettél. Hogy bírta a térded?
Suller Ádám: Szerencsére semmi probléma nem volt vele, semmilyen módon nem akadályozott a játékban. A járványhelyzet miatt a szezonkezdés kitolódott, így ezt az időt is a felkészülésemre tudtam fordítani, talán még a térdgép viselése szokatlan. Viszont a fizika állapotomon kell még fejleszteni, például az állóképességemet kell visszahozni a sérülés előtti szintre.

ML: Milyen volt ismét játszani?
SÁ: Nagyon jó érzés volt ismét pályára lépni, úgy érzem könnyen felvettem a ritmust. Olyan mintha nemrég játszottam volna az előző meccsem.

ML: Ráadásul milyen mérkőzésen tértél vissza.
SÁ: Igen. Nem mindennapi találkozó volt, láthattunk néhány meglepő fordulatot. Szezonkezdő mérkőzésként nem kevés izgalomban volt részünk. Szerintem a defense végig állta a sarat, és az offensenek is sikerült helyt állnia az irányítóink elvesztése után. Ebben a sportban fontos, hogy a meccs utolsó sípszójáig koncentráltak maradjunk, mert az utolsó pillanatokban is eldőlhet az összecsapás, ahogy ezt láthattuk a Titans ellen is. A végjátékban azt láttam a csapattársaimon, hogy minden erejükkel azon vannak, hogy győzelemre vigyék a csapatot, ez nekem is erőt adott az utolsó másodpercekben.

ML: Jövő héten a Dabas Sparks lesz az ellenfél, ahol rengeteg ismerős arc lesz. Milyen lesz őket ellenfélként viszontlátni?
SÁ: Nagyon furcsa érzés lesz a volt csapattársaimat ellenfélként látni. Focizok már néhány éve, de ilyen helyzetben még nem voltam. Azonban én ugyanolyan mentalitással fogok pályára lépni, mint bármelyik másik meccsen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.