Ukrán barátaink is csatlakoznak a gladiátorokhoz

Roman Boguslawskyi, Ivan Gorvat, Vitaly Melnyk és Pawel Lesiv is kölcsönbe kerül a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatához.

Tigriseink közreműködésével jó rajtot vett a DEAC Gladiators a TD Store Divízió I-ben. És reménykedünk a jó folytatásban. Ehhez további erősítéseket végeznek a cívisvárosiak.

A Nyíregyháza Tigerstől kölcsönbe kerül a gladiátorokhoz Roman Boguslavskyi, Ivan Gorvat és Vitaly Melnyk. A magyar állampolgársággal is rendelkező Pawel Lesiv ugyan a Miskolc AFT-től csatlakozik a DEAC-hoz, de múltja őt is a szabolcsiakhoz köti. Mint ismert, mind a négyen fontos tagjai volt a tigriseknek és a múltbéli sikereknek ők is fontos részesei voltak. A Miskolc Steelerszel egyébként korábban magyar bajnokok voltak az első osztályban, ráadásul az Uzhhorod Lumberjackszel többször felülhettek Ukrajna trónjára is. Nem mellesleg nemzetközi tapasztalattal is rendelkeznek, hiszen a Közép-Európai Interligában korábban döntősök is voltak a szlovák Nagytapolcsányt képviselve.

Roman Boguslavskyi és Pawel Lesiv egymás ellentétje. Míg az előbbi inkább apróbb termetű, de gyors és mozgékony, addig utóbbi egy igazi bulldózer a pályán, akit csak több ember közreműködésével lehet megállítani. Vitaly Melnyk sem a kisebb termetű emberek közé tartozik. Több magyar irányító többek között neki is köszönheti azt, hogy volt idő a passzolásra. A defenseben pedig Ivan Gorvat izmos és gyors. Egyértelműen az irányítók és a futók réme, amelyet kemény szereléseivel rendre bizonyít.

Ukrán barátainkkal együtt mi is pályára lépünk május 9-én a DEAC Gladiators csapatában. Vasárnap a Dabas Sparks lesz az ellenfél idegenben, ahol több korábbi csapattárssal is szembe néznek a tigrisek.

Fotók: Lehoczky István, Szabó Celesztina, Oksana Volosiuk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.