Győzelemmel zárult az alapszakasz

A Nyíregyháza Tigers játékosait is keretében tudó DEAC Gladiators az Eger Heroest verte meg idegenben.

A főpróba következett a gladiátoroknak a Budapest Cowbells 2 elleni elődöntőt megelőzően. A Debreceni Egyetem együttese több fiatalt is bevetett a hősök ellen, de természetesen a tigrisek is pályára léphettek.

Ráadásul nyíregyházi pontszerzéssel indult a találkozó, Román Dávid elkapásával szerezte meg az előnyt a DEAC (0-7). A Heroes hamar egyenlíteni tudott Joó Richárd elkapásával és extrájával, de az ifjú Cseh Donát válaszként egy szélső futással újfent előnyt szertett a Gladiatorsnek (7-14). A második negyedben ugyan Roják Richárd növelte a vendégek előnyét (7-21), de ezt követően az Eger pillanatai következtek. Kálmán Attila először interceptiont szerzett, majd egy puntot blokkolt és a megszerzett labdával beverekedte magát közelről az end zoneba (13-21).

A második félidő elején Panykó Patrik hamar megszerezte Bíró Tibor passzát. Ezt kihasználva pedig Cseh egy látványos, 55 yardos touchdownt futott (13-28). Az utolsó játékrészben a Heroes nem adta fel a küzdelmet annak ellenére, hogy Panykó segítségének köszönhetően Fülep Csaba jegyzett interceptiont. A hazaiak Bódi Barnabás révén azonnal visszaszerezték a malacbőrt, amiből nem sokkal később Joó hozott össze egy újabb TD-t (20-28). Roják második futott hatpontosával még nem dőlt el a találkozó, de amikor Béres Marcell szerzett még egy interceptiont már elkönyvelhette a DEAC a 35-20-as sikert. Ezzel a Tigers-játékosokkal felálló gladiátorok 4-1-es mérleggel zárták az alapszakaszt.

A DEAC Gladiators július 3-án játszik majd a Pannon Bowlba jutásért a Budapest Cowbells 2-vel a fővárosban.

Fotók: Bellon Bíborka

Eger Heroes – DEAC Gladiators 20-35 (7-14, 6-7, 0-7, 7-7)
Pontszerzők: Joó Richárd 2 TD, Kálmán Attila 1 TD, Joó Richárd 2 XP, illetve Cseh Donát, Roják Richárd 2-2 TD, Román Dávid 1 TD, Szabó Lajos 5 XP

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük