Véget ért az idény a tigriseknek

A Nyíregyháza Tigers játékosokkal felálló DEAC Gladiators vereséget szenvedett a Budapest Cowbells 2 elleni elődöntőben.

Nagyon nehéz nap elé néztek a gladiátorok és a tigrisek is. Az ukrán játékosok 12 órát utaztak Budapestre, amiből hetet a beregsurányi határnál töltöttek. Mind a Gladiators, mind a Tigers csapatának az útját nehezítette a forgalom a főváros felé, ráadásul a mérkőzésre egy órás késés után érkezett meg a mentő. Mentálisan tehát nehéz volt ráhangolódni a Budapest Cowbells 2 elleni idegenbeli párharcra.

Ez talán meg is látszott az első félidőben. A vezetést a hazaiak szerezték meg Tóth Ákos révén, de hamar jött a válasz. Roják Richárd futott be az end zoneba, majd Szabó Lajos extrája fordítást ért (6-7). A második negyedben azonban kezdett ellógni a Cowbells Márton Zsolt két elkapott touchdownjával (20-7). Bár a félidő végéhez közeledve egy nyíregyházi játékos, Erdélyi Áron faragott a hátrányon egy szép elkapással, de Tóth Ákos ismét villant, így maradt a két labdabirtoklásnyi különbség a szünetre (26-14). Ráadásul nem tett jót a helyenként pontatlanul játszó védelemnek, hogy Panykó Patrik sípcsont-sérülést szenvedett.

A harmadik negyedet ennek ellenére remekül kezdte a DEAC. Roman Boguslawsky egy szép futássorozat végén be tudta vinni a labdát a pontszerző területen belülre (26-21). A debreceni védelem azonban továbbra is gyengélkedett, amit a kolomposok kihasználtak Márton újabb elkapásával és Kelemen Marcell kétpontosával (34-21). Az utolsó játékrészre viszont minimálisra csökkent ismét a differencia a két együttes között Cseh Donát idei harmadik látványos touchdownjával (34-28). Viszont a negyedik negyed elején újfent beért az end zoneba a fővárosi alakulat Kelemen révén (40-28). Bőven volt még ideje és lehetősége a DEAC-nak arra, hogy fordítson, de a vörös zónához érve nem tudták feltörni a Cowbells védelmét a gladiátorok, így 40-28-ra kikaptak és nem jutottak be a Pannon Bowlba.

Bár Magyarországon csak a döntősök kapnak érmet, a tigrisekkel felálló DEAC így is szépen zárta a szezont, hiszen összesítésben a harmadik helyen végzett a Divízió I-ben egy rendkívül nehéz, koronavírus sújtotta 2020-at követően.

Fotók: Makranczi László

Budapest Cowbells 2 – DEAC Gladiators 40-28 (6-0, 20-14, 8-14, 6-0)
Pontszerzők: Márton Zsolt 3 TD, Tóth Ákos 2 TD, Kelemen Marcell 1 TD és 1 PAT, Szekeres Márton 2 XP, illetve Roman Boguslawsky, Cseh Donát, Erdélyi Áron, Roják Richárd 1-1 TD, Szabó Lajos 4 XP

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük